Komentara: 4
Pregleda: 2313
Foto

Novo interventno vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo "Matica"

23.04.2024. u 09:21h
Izvor: Subotica.com
Novo interventno vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo "Matica"

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić predao je na upotrebu novo vatrogasno vozilo članovima Dobrovoljnog društva "Matica". Vrednost vozila opremljenog svom neophodnom opremom za gašenje požara je 13 miliona dinara.

Ovo vatrogasno vozilo će služiti za gašenje požara na otvorenom prostoru. Vatrogasna udruženja imaju dugu i bogatu tradiciju u Subotici koja datira od 1865. godine i ne samo na osnovu te tradicije, nego i u skladu sa iskazanim potrebama, doneo sam odluku da Grad na jedan ovakav načim pomogne. Svedoci smo izraženih i različitih aktivnosti članova ovog vatrogasnog društva, počevši od obuke i seminara u osposobljavanju njihovih članova, preko predavanja i edukacije najmlađih po školama, pa sve do različitih kako samostalnih, tako i združenih intervencija u gašenju požara - istakao je Bakić - Grad će i u budućnosti biti podrška DVD Matica, jer njihovu odgovornost prema sugrađanima ne smemo zanemariti. Ovo je samo jedan vid brige i jedno veliko hvala za sve što rade za bezbednost naše zajednice.

Novo interventno vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo "Matica"Novo interventno vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo "Matica"

Dobrovoljno vatrogasno društvo "Matica" sasbroji oko stotinu operativnih vatrogasaca koji na oko 10 odsto intervencija deluju samostalno, odnosno oko 20 intervencija realizuju u sadejstvu sa profesionanom vatrogasnom jedinicom.

Ovo vozilo nije moglo doći na bolju adresu. Tu će biti maksimalno iskorišćeno, jer naš je cilj da u sadejstvu sa Vatrogasno-spasilačkom jedinicom obezbedimo što veću sigurnost i bezbednost našim sugrađanima - kazao je Tomislav Kovač, predsednik DVD "Matica" - Zahvaljujući ovom vozilu, najzad ćemo moći da se suočavamo sa raznim vanrednim situacijama, rame uz rame sa profesionalnim vatrogascima.

Novo interventno vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo "Matica"

Izvor: Subotica.com
Novo vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo "Matica" Novo vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo "Matica" Novo vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo "Matica" Novo vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo "Matica" Novo vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo "Matica" Novo vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo "Matica" Novo vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo "Matica" Novo vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo "Matica"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 nedelju i 3 dana
Komentara: 4
Pregleda: 2313
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

dobrovoljno vatrogasno društvo

stevan bakić

dvd matica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.